Beton De Luxe

Beton ciré schoonmaken doe je zo

Beton ciré schoonmaken doe je zo
[leestijd 2 minuten] Artikel nieuw geplaatst op 24 maart 2023. Met dit artikel kun je zelf bepalen of je het beton ciré zelf wilt en kunt reinigen, of dat je het wilt uitbesteden aan een specialist.

Beton ciré reinigen is niet moeilijk

Als expert op het gebied van beton ciré toepassingen, weet ik uit ervaring dat het schoonmaken van dit materiaal niet moeilijk hoeft te zijn, mits je de juiste technieken en middelen gebruikt. Beton ciré is een populaire afwerking van muren, vloeren en meubels in keukens en badkamers, vanwege de moderne uitstraling en duurzaamheid. Het materiaal is waterdicht en bestand tegen krassen en vlekken, maar het is belangrijk om het goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat het zijn mooie uitstraling behoudt. Hieronder een uitgebreide handleiding over hoe je beton ciré schoon kunt maken en onderhouden.

Stap 1: Stofzuig of veeg het oppervlak af

Voordat je begint met het schoonmaken van beton ciré, is het belangrijk om los vuil en stof te verwijderen. Dit kan gedaan worden met een zachte borstel, stofzuiger of bezem. Gebruik geen harde borstel of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken op het oppervlak van beton ciré.

Stap 2: Maak het oppervlak vochtig

Bevochtig het oppervlak van beton ciré met een vochtige doek of mop. Het is belangrijk dat het oppervlak niet te nat wordt, omdat dit het materiaal kan beschadigen. Gebruik ook geen agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.
Schoongemaakte grijze beton cire muurpanelen in een modern interieur

Stap 3: Gebruik een mild reinigingsmiddel

Gebruik een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel, om het oppervlak van beton ciré schoon te maken. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, zoals bleekmiddel, ammoniak en azijn, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Meng het reinigingsmiddel met warm water en breng het aan op het oppervlak met een zachte doek of mop.

Stap 4: Spoel het oppervlak af

Spoel het oppervlak van beton ciré af met schoon water om alle reinigingsmiddel te verwijderen. Gebruik opnieuw een vochtige doek of mop om het oppervlak af te spoelen. Zorg ervoor dat je al het reinigingsmiddel verwijdert, omdat resten kunnen leiden tot vlekken en beschadigingen van het oppervlak.

Stap 5: Drogen

Droog het oppervlak van beton ciré af met een schone doek of laat het natuurlijk drogen. Het is belangrijk om het oppervlak volledig te drogen om te voorkomen dat er water- en kalkvlekken ontstaan.
Beton cire achterwand en vloer in een moderne keuken

Tips voor het onderhoud van beton ciré:

  • Vermijd krassen door geen schurende reinigingsmiddelen en borstels te gebruiken.
  • Vermijd permanente vlekken door morsen van bijvoorbeeld wijn, thee en koffie direct schoon te maken met een vochtige doek.
  • Vermijd contact met agressieve chemicaliën, zoals zuren en oplosmiddelen
  • Gebruik geen schurende materialen, zoals staalwol of schuurpapier, om vlekken te verwijderen.
  • Gebruik geen hoge drukspuit om beton ciré te reinigen, omdat dit het oppervlak kan beschadigen.
  • Reinig het oppervlak regelmatig om te voorkomen dat vuil en vlekken zich ophopen en moeilijker te verwijderen zijn.
  • Breng een beschermlaag aan om het oppervlak van beton ciré te beschermen tegen vuil, vlekken en krassen. Dit kan worden gedaan met behulp van een speciale coating of wax.
  • Verwijder vetvlekken zo snel mogelijk met een ontvettend middel, zoals afwasmiddel of ontvetter.
  • Gebruik geen scherpe voorwerpen op het oppervlak van beton ciré, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.


In het geval dat je niet in staat bent om de vlekken te verwijderen of het oppervlak van beton ciré beschadigd is, is het aan te raden om contact op te nemen met een professionele schoonmaker of specialist in beton ciré. Zij kunnen je helpen om het oppervlak te herstellen en te herstellen naar zijn oorspronkelijke staat.

Als conclusie: 

Het schoonmaken van beton ciré is een relatief eenvoudig proces, maar het vereist wel zorgvuldigheid en de juiste technieken en middelen. Het is belangrijk om agressieve reinigingsmiddelen, schurende materialen en krassende voorwerpen te vermijden, omdat deze het oppervlak van beton ciré kunnen beschadigen. Door regelmatig te reinigen en beton ciré onderhoud te plegen, kun je ervoor zorgen dat het oppervlak van beton ciré er mooi en als nieuw blijft uitzien.

Succes met het schoonmaken. Mocht je er niet uitkomen dan kun je me hier bellen of een berichtje sturen.

Groeten, Toine

Ook leuk om te lezen

Reviews over ons


Geweldige betonlook vloer via mijn klant Toine.

Jeroen Den Ridder Avatar Jeroen Den Ridder
5 april 2021


Laatst een workshop gehad bij Beton deluxe bv, het is een goed product en makkelijk aan te brengen. Ik heb het na afloop meteen besteld voor mijn eigen vloer.

Zoë De Rooij Avatar Zoë De Rooij
5 april 2021


SUPER AANRADER
Afgelopen week de oplevering van onze nieuwe Beton Cire vloer (kleur 22).
We zijn zeer enthousiast over de vloer en zeker ook over de vakkundige plaatsing en zeer correcte behandeling door Beton de Luxe. Geen vraag of extraatje was te veel.

Ruud ....... Avatar Ruud .......
5 april 2021


Goede service in levering en meedenken waar nodig. Producten zijn super en duidelijke omschrijving. Ook heb ik de workshop gevolgd waar duidelijk uitleg en tip en tricks werden gedeeld.
Enige punt ter verbetering: Hoeveelheid product is aan de krappe kant, mag ietsje meer zijn.

Roel Botteram Avatar Roel Botteram
5 april 2021


Goede ervaring tot dusver met Toine, mooi werk (douchehoek badkamer) geleverd en duidelijke planning.
Nadat we een stukje schade hadden gemaakt, is hij snel langs gekomen om dit te repareren.
Nieuw werk dus kan nog niks zeggen over hoe goed het waterdicht is, maar het ziet er prima uit

Piet Mollen Avatar Piet Mollen
5 april 2021