Beton De Luxe

Vernieuw Je Keuken Achterwand: Een Stap-Voor-Stap Gids

[leestijd 2 minuten] Artikel nieuw geplaatst op 4 juli 2023.

Klaar om je keuken een nieuwe uitstraling te geven met een moderne en stijlvolle beton cire achterwand? Pak je gereedschap maar, want deze gids leert je hoe je dat doet.

Vernieuw de achterwand van je keuken in een weekend

Heb je ooit naar je keuken gekeken en gedacht: “Dit heeft een make-over nodig?” Wij hebben de perfecte oplossing voor je: een beton cire achterwand. Beton cire, ook bekend als gepolijst beton, is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat je keuken een chique, moderne uitstraling geeft. En het beste deel? Je kunt het zelf doen. Lees verder en ontdek hoe.

Tips Voor Het Inrichten Van Je Badkamer Met Beton Cire

Om je keuken achterwand te vernieuwen met beton cire, heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste, je hebt natuurlijk het beton cire materiaal zelf nodig. Dit kan je kopen bij ons in onze beton cire webshop of elders online. Ten tweede, je hebt basisgereedschap nodig zoals een mixer, spaan, troffel, hoekschop en een rollersetje.

Jouw kleurkeuze

Beton cire is niet alleen mooi, maar het heeft ook een aantal praktische voordelen. Het is waterdicht, slijtvast, en kan op bijna elke ondergrond worden aangebracht. Daarnaast is het verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, dus je kunt het perfect afstemmen op de rest van je keuken.

Stap-voor-stap handleiding

We hebben al onze kennis gestopt in een beton ciré handleiding welke het makkelijk maakt om beton ciré zelf aan te brengen. Mocht je desondanks tijdens het werk iets niet zeker weten of vastlopen, bel ons dan even op.

Spoileralert, dit zijn de basisstappen:

  1. Zorg ervoor dat de achterwand schoon, droog en vrij van losse deeltjes is.
  2. Gebruik primer om de hechting van het beton cire te verbeteren.
  3. Meng het beton cire volgens de instructies welke zijn bijgesloten bij het pakket.
  4. Breng het beton cire aan. Werk van boven naar beneden en zorg voor een gelijkmatige laag.
  5. Laat het beton cire drogen en schuur het vervolgens, hiermee bepaal je de tekenig en textuur.
  6. Breng de coating aan zodat je beton ciré achterwand goed beschermd is én eenvoudig schoon te maken is.

 

Vergeet niet om bij het klussen veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Draag altijd beschermende kleding en zorg voor goede ventilatie in je werkruimte. Veiligheid eerst! 

Het drogen tussen de stappen kost tijd dus plan je werk in. De droogtijden staan in de handleiding. Met een beetje geduld en zorgvuldigheid maak je een achterwand welke duurzaam, stijlvol en praktisch is.

Een wereld van verschil!

Zodra je beton cire achterwand klaar is, zal je versteld staan van het verschil dat het maakt in je keuken. Het zal een moderne, industriële uitstraling geven die zowel mooi als functioneel is. Bovendien is het ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Wat wil je nog meer?

Vernieuwen van je keuken hoeft geen enorme klus te zijn. Met een beetje inzet, het juiste gereedschap en onze stap-voor-stap handleiding, kan je zelf een prachtige beton cire achterwand maken. Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om je keuken de make-over te geven die het verdient!

Dit is een mooi compact doe-het-zelf klusje. Perfect om het te leren. En als je de smaak te pakken hebt kun je bijvoorbeeld ook een uniek beton cire dienblad of een beton cire bloembak maken. Mocht je vastlopen of twijfelen; bel me hier of stuur een berichtje.

Groeten, Toine

Ook leuk om te lezen

Reviews over ons


Geweldige betonlook vloer via mijn klant Toine.

Jeroen Den Ridder Avatar Jeroen Den Ridder
5 april 2021


Laatst een workshop gehad bij Beton deluxe bv, het is een goed product en makkelijk aan te brengen. Ik heb het na afloop meteen besteld voor mijn eigen vloer.

Zoë De Rooij Avatar Zoë De Rooij
5 april 2021


SUPER AANRADER
Afgelopen week de oplevering van onze nieuwe Beton Cire vloer (kleur 22).
We zijn zeer enthousiast over de vloer en zeker ook over de vakkundige plaatsing en zeer correcte behandeling door Beton de Luxe. Geen vraag of extraatje was te veel.

Ruud ....... Avatar Ruud .......
5 april 2021


Goede service in levering en meedenken waar nodig. Producten zijn super en duidelijke omschrijving. Ook heb ik de workshop gevolgd waar duidelijk uitleg en tip en tricks werden gedeeld.
Enige punt ter verbetering: Hoeveelheid product is aan de krappe kant, mag ietsje meer zijn.

Roel Botteram Avatar Roel Botteram
5 april 2021


Goede ervaring tot dusver met Toine, mooi werk (douchehoek badkamer) geleverd en duidelijke planning.
Nadat we een stukje schade hadden gemaakt, is hij snel langs gekomen om dit te repareren.
Nieuw werk dus kan nog niks zeggen over hoe goed het waterdicht is, maar het ziet er prima uit

Piet Mollen Avatar Piet Mollen
5 april 2021