Beton De Luxe

De Robuuste Charme van Beton Ciré in Interieurdesign

De Robuuste Charme van Beton Ciré in Interieurdesign

[leestijd 4 minuten] Artikel nieuw geplaatst op 3 november 2023.

De Robuuste Charme van Beton Ciré in Interieurdesign

Wanneer we denken aan het creëren van een unieke sfeer in interieurs, onderschatten we vaak de kracht van materialen die een stille, doch expressieve rol spelen. Als interieurspecialist met jarenlange ervaring heb ik een diepe waardering ontwikkeld voor de ruwe schoonheid van beton ciré. Dit veelzijdige materiaal, met zijn gladde afwerking en betonnen allure, brengt een moderne en tegelijkertijd tijdloze charme in elke ruimte. Laten we samen verkennen hoe beton ciré een interieur kan transformeren, of het nu gaat om een nieuwe ruimte of een bestaande woning die snakt naar een frisse uitstraling.

Wat is Beton Ciré?

Beton ciré, letterlijk vertaald als “gewreven beton”, is een geweldig composietmateriaal dat de stoerheid van beton combineert met de soepelheid van hars. Deze beton ciré pasta kan worden aangebracht op vrijwel elke ondergrond en is naadloos, wat het niet alleen een esthetische keuze maakt maar ook een praktische. Het is beschikbaar in diverse kleuren, wat verrassend veel ontwerpflexibiliteit biedt.

Beton Ciré in Nieuwe Interieurs

In nieuwe interieurs is beton ciré een fantastische keuze om direct karakter toe te voegen. Voor een woning met een industriële uitstraling kan een vloer van beton ciré het fundament leggen. Maar ook wanden kunnen ermee bedekt worden, wat zorgt voor een krachtig visueel statement.

1. Statement Muren

Voor een opvallende feature wall is beton ciré een schitterende keuze. Het voegt textuur toe zonder overweldigend te zijn en kan dienen als achtergrond voor kunstwerken of een flatscreen tv. Beton ciré muren zijn ook zeer functioneel in onderhoud en duurzaamheid.

2. Naadloze Vloeren

De naadloosheid van beton ciré vloeren biedt een vloeiende overgang tussen verschillende ruimtes. Het is uitermate geschikt voor open woonruimtes waarin de keuken, eetkamer en woonkamer één geheel vormen.

3. Keukens en Badkamers

In keukens kan beton ciré worden toegepast op werkbladen of als spatwand. Het waterbestendige karakter maakt het ook ideaal voor badkamers, zelfs in de douche. Het materiaal weerstaat de tand des tijds en is eenvoudig te reinigen, wat een must is in deze ruimtes.

Beton ciré interieur ideeën

Integratie in Bestaande Interieurs

Het toevoegen van beton ciré in bestaande interieurs kan een ware transformatie teweegbrengen. Het hoeft niet overweldigend te zijn; kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken.

1. Accentueren van Meubelstukken

Een bestaande eettafel of salontafel kan een tweede leven krijgen met een laag beton ciré. Het resultaat is vaak verbluffend en geeft het meubel een moderne uitstraling. Zie bijvoorbeeld https://beton-deluxe.com/betonlook-tafel/.

2. Traprenovatie

Trappen zijn een centraal punt in veel woningen. Door een trap te bekleden met beton ciré, wordt het een opvallend designelement. Daarbij is het slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. Zie ook https://beton-deluxe.com/betonlook-trap/.

3. Open Haarden

Een open haard omhuld met beton ciré kan het middelpunt van een woonkamer worden. De weerstand tegen hitte en de strakke uitstraling zijn slechts enkele van de voordelen.

Voordelen van Beton Ciré

Het kiezen voor beton ciré in een interieurontwerp komt met een lijst aan voordelen. Het is niet alleen stijlvol, maar ook:

  • Duurzaam: Het materiaal is slijtvast en gaat lang mee.
  • Onderhoudsvriendelijk: Het heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk schoon te maken.
  • Veelzijdig: Beschikbaar in verschillende kleuren en toepasbaar op vele oppervlaktes.
  • Hygiënisch: Het naadloze oppervlak biedt geen ruimte voor bacteriën of schimmel om te groeien.
  • Waterbestendig: Ideaal voor natte ruimtes zoals keukens en badkamers.

Ontwerptips met Beton Ciré

Zo meteen vervolg ik met mijn inzichten. Eerst wil ik een aantal favoriete interieurontwerpers met je delen:

  • Linde Freya Tangelder komt daarbij als eerste in me op. Ze is een Nederlandse meubel-, product-, en interieurontwerper. Bekijk haar Instagram waar uniek ontwerp te vinden is.
  • Marianne Luning is ook zo’n getalenteerde interieurontwerper. Je kent haar misschien van  VT Wonen waar ze vaste stylist is. Vergeet niet om haar Instagram te bekijken, geniaal!

 

Kleurgebruik

Hoewel beton grijs een klassieke keuze is, is het aan te raden om met kleur te experimenteren. Warmere of koelere tonen van beton ciré kunnen een ruimte diepgaand beïnvloeden.

Textuurmix

Combineer beton ciré met andere texturen zoals hout, metaal of textiel voor een gelaagd en uitnodigend interieur. Het contrast kan een ruimte levendiger maken.

Lichtspel

Beton ciré werkt fantastisch met verschillende lichtbronnen. Het kan zacht glanzen onder hanglampen of een dramatische schaduw werpen bij gerichte spotlights.

Minimalistisch Ontwerp

Beton ciré staat prachtig in minimalistische ontwerpen waar het materiaal voor zich spreekt. Laat ruimte om het materiaal te laten ademen en voor zichzelf te laten spreken.

Conclusie

Het integreren van beton ciré in zowel nieuwe als bestaande interieurs vereist een oog voor detail en een waardering voor de nuances van materiaalgebruik. Als interieurspecialist is mijn advies om te durven experimenteren met dit veelzijdige materiaal. Het brengt niet alleen een sterke esthetiek met zich mee, maar ook een functionaliteit die vele jaren meegaat.

Vergeet niet, of het nu gaat om een volledige renovatie of een subtiele toevoeging, beton ciré kan een ruimte tot leven brengen. Het is de samensmelting van kunst en praktische toepassing die een interieur niet alleen bijzonder maakt, maar ook persoonlijk en comfortabel. Denk groot, maar begin klein; beton ciré is klaar om uw visie te verwezenlijken.

Bent u geïnspireerd om beton ciré te integreren in uw interieur? Neem dan de eerste stap en ontdek de beton ciré mogelijkheden die dit materiaal te bieden heeft. Uw woning zal u dankbaar zijn.

Er zijn zo veel mooie interieurontwerpen. Bel me hier of stuur een berichtje als je meer wilt weten of onze showroom wilt bezoeken. Groeten, Toine

Ook leuk om te lezen

Reviews over ons


Geweldige betonlook vloer via mijn klant Toine.

Jeroen Den Ridder Avatar Jeroen Den Ridder
5 april 2021


Laatst een workshop gehad bij Beton deluxe bv, het is een goed product en makkelijk aan te brengen. Ik heb het na afloop meteen besteld voor mijn eigen vloer.

Zoë De Rooij Avatar Zoë De Rooij
5 april 2021


SUPER AANRADER
Afgelopen week de oplevering van onze nieuwe Beton Cire vloer (kleur 22).
We zijn zeer enthousiast over de vloer en zeker ook over de vakkundige plaatsing en zeer correcte behandeling door Beton de Luxe. Geen vraag of extraatje was te veel.

Ruud ....... Avatar Ruud .......
5 april 2021


Goede service in levering en meedenken waar nodig. Producten zijn super en duidelijke omschrijving. Ook heb ik de workshop gevolgd waar duidelijk uitleg en tip en tricks werden gedeeld.
Enige punt ter verbetering: Hoeveelheid product is aan de krappe kant, mag ietsje meer zijn.

Roel Botteram Avatar Roel Botteram
5 april 2021


Goede ervaring tot dusver met Toine, mooi werk (douchehoek badkamer) geleverd en duidelijke planning.
Nadat we een stukje schade hadden gemaakt, is hij snel langs gekomen om dit te repareren.
Nieuw werk dus kan nog niks zeggen over hoe goed het waterdicht is, maar het ziet er prima uit

Piet Mollen Avatar Piet Mollen
5 april 2021