Beton De Luxe

Industrial Chic: Jouw Gids naar een Eigentijds, Rauw Interieur

De Schoonheid van Industrial Chic

[leestijd 4 minuten] Artikel nieuw geplaatst op 20 juli 2023.

Jij staat op het punt om je huis te transformeren in een ware kunstuiting. Ga de uitdaging aan en maak gebruik van materialen zoals beton ciré om een unieke Industrial Chic sfeer te creëren.

Bij Industrial Chic draait alles om het omarmen van ruwe materialen, structuren en het tonen van de intrinsieke schoonheid van een ruimte. Denk aan blootgestelde bakstenen muren, metalen elementen en uiteraard, glad, gepolijst beton ciré. Deze stijl is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een sterk, minimalistisch en stedelijk gevoel in hun interieur.

De sleutel tot het bereiken van een authentiek Industrial Chic interieur ligt in het balanceren van industriële elementen met warme en comfortabele toevoegingen. Beton ciré is hier een essentieel onderdeel van, maar hoe gebruik je het nu precies in je interieurontwerp? 

Beton Ciré: De Ruggengraat van Industrial Chic

Beton ciré, een duurzaam en flexibel materiaal, is de perfecte keuze om die rauwe, industriële look te bereiken. Het kan op vele oppervlakken worden toegepast, zoals vloeren, muren, aanrechtbladen en zelfs meubels.

Enkele tips om beton ciré te gebruiken in je Industrial Chic interieur:

  • Creëer een naadloze look: Dankzij zijn naadloze afwerking creëert beton ciré een doorlopend, uniform oppervlak dat ideaal is voor minimalistische, industriële interieurs.
  • Speel met textuur: Hoewel beton ciré van nature glad is, kun je met verschillende technieken en afwerkingen variëren in textuur.
  • Gebruik het waar je wilt: De veelzijdigheid van beton ciré betekent dat je het op veel verschillende plekken in je huis kunt gebruiken, van keukens tot badkamers en van woonkamers tot slaapkamers.

Doe-Het-Zelf Beton Ciré

Beton ciré is een materiaal dat relatief eenvoudig te gebruiken is voor de enthousiaste doe-het-zelver. Voordat je begint, is het goed om je bewust te zijn van de volgende punten:

  • Voorbereiding is essentieel: Een goede voorbereiding van het oppervlak waarop je het beton ciré gaat aanbrengen, is cruciaal. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van stof is.
  • Volg de instructies nauwkeurig: Beton ciré wordt geleverd met uitgebreide instructies. Het is essentieel om deze stap voor stap te volgen om een professioneel ogend resultaat te krijgen.
 

Natuurlijk kun je ook professionele hulp inroepen om zeker te zijn van een perfect resultaat met beton ciré. Als vertrouwde leverancier wil Beton De Luxe je adviseren over het juiste gebruik van beton ciré.

Doe-Het-Zelf en Industrial Chic

De Industrial Chic-stijl is perfect voor doe-het-zelvers. Het gaat erom de ruwe, onafgewerkte look te omarmen en je eigen stempel op je ruimte te drukken. Enkele doe-het-zelf ideeën kunnen zijn:

  • Maak je eigen meubilair: Denk aan boekenkasten gemaakt van oude buizen en gerecycled hout of stoere betonlook meubels.
  • Hergebruik en recycle: Oude fabriekslampen, vintage metalen stoelen of zelfs oude houten kratten kunnen allemaal worden geüpdatet en hergebruikt in een Industrial Chic interieur.
  • Breng kunst in je ruimte: Om warmte en persoonlijkheid toe te voegen aan je industriële ruimte, kun je lokale kunstwerken of persoonlijke objecten die een verhaal vertellen tentoonstellen.

Samenvatting

Het creëren van een Industrial Chic interieur is een spannende reis. Het gaat erom de perfecte balans te vinden tussen rauw en verfijnd, en de unieke schoonheid van industriële elementen te vieren. En met beton ciré als je geheime wapen, ben je al halverwege. Ga je voor de doe-het-zelf of schakel je professionals in, het is belangrijk dat je geniet van het proces en trots bent op het resultaat.

Beton ciré completeert hetperfecte plaatje binnen een Industrial Chic interieur. Bel me hier of stuur een berichtje als je meer wilt weten of onze showroom wilt bezoeken; 

Groeten, Toine

Ook leuk om te lezen

Reviews over ons


Geweldige betonlook vloer via mijn klant Toine.

Jeroen Den Ridder Avatar Jeroen Den Ridder
5 april 2021


Laatst een workshop gehad bij Beton deluxe bv, het is een goed product en makkelijk aan te brengen. Ik heb het na afloop meteen besteld voor mijn eigen vloer.

Zoë De Rooij Avatar Zoë De Rooij
5 april 2021


SUPER AANRADER
Afgelopen week de oplevering van onze nieuwe Beton Cire vloer (kleur 22).
We zijn zeer enthousiast over de vloer en zeker ook over de vakkundige plaatsing en zeer correcte behandeling door Beton de Luxe. Geen vraag of extraatje was te veel.

Ruud ....... Avatar Ruud .......
5 april 2021


Goede service in levering en meedenken waar nodig. Producten zijn super en duidelijke omschrijving. Ook heb ik de workshop gevolgd waar duidelijk uitleg en tip en tricks werden gedeeld.
Enige punt ter verbetering: Hoeveelheid product is aan de krappe kant, mag ietsje meer zijn.

Roel Botteram Avatar Roel Botteram
5 april 2021


Goede ervaring tot dusver met Toine, mooi werk (douchehoek badkamer) geleverd en duidelijke planning.
Nadat we een stukje schade hadden gemaakt, is hij snel langs gekomen om dit te repareren.
Nieuw werk dus kan nog niks zeggen over hoe goed het waterdicht is, maar het ziet er prima uit

Piet Mollen Avatar Piet Mollen
5 april 2021