Beton De Luxe

Doe Het Zelf met beton ciré | aanbrengen & toepassingen

Thuis zelf aan de slag met beton ciré

[leestijd 2 minuten] Artikel laatst bijgewerkt op 14 november 2022.

Met dit artikel kun je zelf bepalen of beton ciré aanbrengen voor jou is weggelegd of niet. We hebben tenslotte beton ciré specialisten beschikbaar welke van dienst kunnen zijn. 

Woontips voor beton ciré

Beton ciré zelf aanbrengen, dat lukt mij toch nooit? Fout. Met een goede voorbereiding en de juiste hulp van Beton Deluxe lukt het ook jou om met dit DHZ-project in huis aan de slag te gaan. Hier lees je meer over het stappenplan en het gereedschap voor het aanbrengen van beton ciré en de toepassingsmogelijkheden van beton ciré.

Beton ciré | DHZ stappenplan

Beton ciré aanbrengen is in principe geen moeilijke klus, maar het is wel een handeling die voorbereiding nodig heeft. Om je te begeleiden in dit proces, hebben wij een stappenplan voor je uitgewerkt.

 • De voorbereiding in het halve werk. Om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen, is het van belang dat het oppervlak dat je gaat behandelen droog, schoon en stofvrij is. Enkel op die manier bereik je het beste resultaat;
 • Stap twee is het aanbrengen van de primer. Deze kun je aanbrengen met een roller;
 • Zodra de primer droog is, kun je de eerste laag base voor beton ciré aanbrengen in een dunne laag van 2 à 3 mm. Gebruik voor het aanbrengen de base de pleisterspaan en breng de base aan met een half ronde beweging van links naar rechts en van rechts naar links;
 • Na het drogen van de base, dit duurt 4 tot 8 uur, kun je deze laag schuren met een korrel van 40 tot 60;


*************
Tip: het is mogelijk dat er na het schuren opnieuw stof is vrijgekomen. Zorg ervoor dat je het oppervlak wederom stofvrij maakt, alvorens je verdergaat met de volgende stap.
*************

 • Het is tijd voor de tweede laag. Breng de beton ciré fino aan met de pleisterspaan met een half ronde beweging van links naar rechts en van rechts naar links. Het is belangrijk dat je de fino 24 uur laat drogen. Schuur ook deze laag en maak de ruimte nogmaals stofvrij;
 • Ben je klaar voor de finishing touch? Breng de beton ciré coating aan met een roller en geniet van een prachtig eindresultaat.

 

Ben je nog niet geheel zeker over het zelf aanbrengen van beton ciré? Geen probleem, bij Beton Deluxe kun je een workshop volgen met onder andere vakbekwaam advies en informatie over de diverse toepassingsmogelijkheden.

Na een beton ciré workshop kun je zelf thuis beton ciré aanbrengen

Beton ciré | gereedschap

Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan met beton ciré heb je een aantal gereedschappen nodig. Het is van belang dat je het volgende klaarzet alvorens je aan de slag gaat met beton ciré:

 • Mixer;
 • Pleisterspaan;
 • Punttroffel;
 • In- en uitwendige hoekschop;
 • Rollerset.


Bij Beton Deluxe denken we graag met je mee. Daarom hebben wij een compleet pakket voor het aanbrengen van beton ciré voor je samengesteld. Hiermee kun je  direct aan de slag.

Beton ciré | toepassingsmogelijkheden

Beton ciré kent verschillende toepassingsmogelijkheden. Er zijn in principe maar twee voorwaarden voor het oppervlak waar je beton ciré op aan wilt brengen. Het is van belang dat het oppervlak waterpas en vormvast is. Je kunt beton ciré onder andere aanbrengen op muren, plafonds en wanden, maar het is ook mogelijk, met de juiste ondergrond van hout, steen of gips, om jouw kast, tafelblad of keukenblad een betonlook te geven met beton ciré

Beton ciré | online kopen

Ben je nieuwsgierig geworden naar het gebruik van beton ciré en de toepassingsmogelijkheden, dan kun je beton ciré van eersteklas kwaliteit eenvoudig en met een uitstekende service online kopen bij Beton Deluxe.

Woontips in beeld

Ook leuk om te lezen

Reviews over ons


Geweldige betonlook vloer via mijn klant Toine.

Jeroen Den Ridder Avatar Jeroen Den Ridder
5 april 2021


Laatst een workshop gehad bij Beton deluxe bv, het is een goed product en makkelijk aan te brengen. Ik heb het na afloop meteen besteld voor mijn eigen vloer.

Zoë De Rooij Avatar Zoë De Rooij
5 april 2021


SUPER AANRADER
Afgelopen week de oplevering van onze nieuwe Beton Cire vloer (kleur 22).
We zijn zeer enthousiast over de vloer en zeker ook over de vakkundige plaatsing en zeer correcte behandeling door Beton de Luxe. Geen vraag of extraatje was te veel.

Ruud ....... Avatar Ruud .......
5 april 2021


Goede service in levering en meedenken waar nodig. Producten zijn super en duidelijke omschrijving. Ook heb ik de workshop gevolgd waar duidelijk uitleg en tip en tricks werden gedeeld.
Enige punt ter verbetering: Hoeveelheid product is aan de krappe kant, mag ietsje meer zijn.

Roel Botteram Avatar Roel Botteram
5 april 2021


Goede ervaring tot dusver met Toine, mooi werk (douchehoek badkamer) geleverd en duidelijke planning.
Nadat we een stukje schade hadden gemaakt, is hij snel langs gekomen om dit te repareren.
Nieuw werk dus kan nog niks zeggen over hoe goed het waterdicht is, maar het ziet er prima uit

Piet Mollen Avatar Piet Mollen
5 april 2021