Beton De Luxe

Betonlook meubels zelf maken

Beton Ciré vakman

[leestijd 2 minuten] Artikel bijgewerkt op 12 januari 2022.

Meubels bekleden met beton ciré

Beton ciré is een multifunctioneel materiaal. Het kan worden aangebracht op vloeren, muren, werkbladen en meubels. Verander je interieur zodat het past bij jouw stijl. 

Met dit artikel willen we je inspireren én op weg helpen. Wil je een beschadigd meubel verfraaien? wil je dat oerlelijke erfstuk mooi maken? Of je eigen meubel maken en dit bekleden met beton ciré? Lees verder!

Beton ciré eettafel
Wil je je meubelstuk een betonlook geven? Begin met iets stevigs wat een 'recht toe recht aan' ontwerp heeft.

Weet je niet zeker of jouw meubel geschikt is om te bekleden met beton ciré? Email een foto van het meubelstuk zodat we even kunnen meekijken (een smartphone foto is goed genoeg).

Welk meubelstuk verfraaien met beton ciré?

Pak je kans om je meubels aan te passen aan jouw smaak en levensstijl. Voordeel is dat het oppervlakte van meubels vaak beperkt is waardoor je niet veel beton ciré nodig zult hebben. V.w.b. het aanbrengen van een betonlook met beton ciré zijn de meest gekozen interieur items:

  • betonlook tafel;
  • betonlook dienblad;
  • betonlook achterwand;
  • betonlook lamp.

 

Je kunt direct het oppervlak van een bestaand meubelstuk voorzien van beton ciré. Maar je kunt ook een deel van het meubel opnieuw maken en voorzien van beton ciré. Het ultieme resultaat bereik je door zelf je meubel te ontwerpen en te bouwen. Dat is in veel gevallen goed te doen, zolang je jezelf maar goed voorbereidt en goed gereedschap hebt. 

Echter, dit is géén artikel over meubelmakerij, als je daarover meer wilt weten kan deze webpagina wellicht helpen. Dit is wél een artikel over het plaatsen van beton ciré op meubels. Nu volgt de beton ciré truckendoos!

Beton ciré werkblad
Een betonlook keukenblad is een goede keuze, dit oppervlak is daargaans al stevig en strak.

Offerte

Wil je een richtprijs voor een betonlook muur? Stel je vraag. Laat ajb weten of je een prijs wilt waarbij wij de beton ciré leveren welke je dan zelf aanbrengt of dat wij het geheel verzorgen. 

TIPS hoe je zelf betonlook meubels kunt maken

Maak het jezelf niet te moeilijk in geval je aan eerste betonlook project begint. Kies een meubelstuk of interieur item wat stevig is én wat een strak oppervlak heeft. Hiermee voorkom je dat je eerst de constructie moet verstevigen of uitvlakken.

Wil je een idee om mee te starten? Maak een betonlook kaasplank of tapas plank waarop je stijlvol voedsel kunt uitserveren aan je gasten. Neem een houten broodplank in het formaat naar keuze, of ga naar de lokale Gamma en koop een MDF plaat van 18 mm dik en 122x61cm groot. Hiervan kun je zelf de vorm en maat uitzagen (bij de Gamma kun je desgewenst tegen een kleine vergoeding ook zaagsnedes laten maken in de zagerij). 

Als je een strak oppervlak zonder barsten of naden gaat bekleden, kies dan voor beton ciré decoratief. In geval je oppervlak voorbehandeld moet worden omdat het niet strak is dan is beton ciré deluxe de juiste keuze. Bij beide beton ciré pakketten zit overigens een duidelijke werkinstructie.

Je kunt het beste beginnen met behulp van goed gereedschap. Daarmee maak je het jezelf een stuk gemakkelijker en kun je de beton ciré goed mixen en aanbrengen. 

Zorg voor een goede klus omgeving

Beton ciré kun je het beste aanbrengen in een stofvrije ruimte met een temperatuur tussen de 18 en 28 graden Celcius. Voldoende ruimte om de beton ciré te mixen en aan te brengen maakt het leven wel makkelijker. Daarbij is het handig dat in die omgeving geen huisdieren en kinderen rondlopen want het product moet goed kunnen drogen.

Beton Ciré TV kast
Een betonlook tv kastje of salontafel is net een stapje moeilijker om zelf te maken maar met zorgvuldig werken goed te doen.

Tot slot: we helpen je graag

Schroom niet om even te bellen als je voor of tijdens het maken van je betonlook meubel met vragen zit. Bel naar ons vaste nummer 013 – 2112 823 of mobiel naar 06 – 5335 2880.

Betonlook showroom

Maak een showroom bezoekafspraak als je meer wilt weten over beton ciré voor meubels.

Voorbeelden van betonlook meubels

Ook leuk om te lezen

Reviews over ons


Geweldige betonlook vloer via mijn klant Toine.

Jeroen Den Ridder Avatar Jeroen Den Ridder
5 april 2021


Laatst een workshop gehad bij Beton deluxe bv, het is een goed product en makkelijk aan te brengen. Ik heb het na afloop meteen besteld voor mijn eigen vloer.

Zoë De Rooij Avatar Zoë De Rooij
5 april 2021


SUPER AANRADER
Afgelopen week de oplevering van onze nieuwe Beton Cire vloer (kleur 22).
We zijn zeer enthousiast over de vloer en zeker ook over de vakkundige plaatsing en zeer correcte behandeling door Beton de Luxe. Geen vraag of extraatje was te veel.

Ruud ....... Avatar Ruud .......
5 april 2021


Goede service in levering en meedenken waar nodig. Producten zijn super en duidelijke omschrijving. Ook heb ik de workshop gevolgd waar duidelijk uitleg en tip en tricks werden gedeeld.
Enige punt ter verbetering: Hoeveelheid product is aan de krappe kant, mag ietsje meer zijn.

Roel Botteram Avatar Roel Botteram
5 april 2021


Goede ervaring tot dusver met Toine, mooi werk (douchehoek badkamer) geleverd en duidelijke planning.
Nadat we een stukje schade hadden gemaakt, is hij snel langs gekomen om dit te repareren.
Nieuw werk dus kan nog niks zeggen over hoe goed het waterdicht is, maar het ziet er prima uit

Piet Mollen Avatar Piet Mollen
5 april 2021