Beton De Luxe

Duik Dieper in de Wereld van Decoratieve Pleisters

Beton Cire, Mortex, Betonstuc, Tadelakt en Marokkaanse stuc

[leestijd 3 minuten] Artikel nieuw geplaatst op 5 juni 2023.

Dit artikel bespreekt de unieke eigenschappen en toepassingen van populaire decoratieve pleistermaterialen zodat je de beste aankoop kunt doen.

Vergelijking van Decoratieve Pleisters: Beton Cire, Tadelakt, Mortex, Betonstuc en Marokkaanse Stuc

Duik Dieper in de Wereld van Decoratieve Pleisters

Ik wil je graag leiden door de fascinerende wereld van decoratieve pleisters. Je vraagt je misschien af welke het beste is voor jouw project: Beton Cire, Tadelakt, Mortex, Betonstuc, of Marokkaanse Stuc? Laten we de feiten op een rijtje zetten.

Beton Cire

De oorsprong van Beton ciré, ook bekend als microcement en microbeton, ligt in Frankrijk. Het is een decoratieve coating samengesteld uit gemalen kiezelstenen en zand, speciale harsen, additieven en minerale pigmenten. Door de grote hechtingscapaciteit en flexibele eigenschappen kan beton ciré worden aangebracht op diverse verticale en horizontale oppervlakken én scheurvrij blijven. Beton ciré kan in vele kleuren en kan zelfs in natte ruimtes gebruikt worden. Het lijkt op beton of natuursteen en wordt vaak omschreven als een moderne en industriële look.

Tadelakt

Oorspronkelijk komt Tadelakt uit Marokko, daar werd het veelvuldig gebruikt als afwerking in badhuizen. Het wordt ook wel Marokkaanse stuc genoemd en staat bekend om de glans en gladde eigenschappen. De samenstelling bestaat uit kalk, marmerpoeder, pigmenten en additieven. Het wordt gepolijst waardoor de uitgesproken glans ontstaat. Hoewel het enige zorg vereist om de unieke glans te behouden, heeft het een prachtige glanzende schoonheid en het voelt zo ongeveer als marmer. Het oogt niet zo natuurlijk maar daarom is het tevens wel bijzonder te noemen.

Mortex

Mortex is een poedermengsel van natuurlijke kalk, cement en toeslagstoffen. Het poeder wordt aangelengd met een speciale vloeistof. Mortex is een mineraal bekledingsproduct en heeft in de basis geen hars, maar bevat kalk en is meteen waterdicht. Het heeft de look en feel van gepolijst beton. Voor zover ik weet heeft Mortex geen mooie historie maar is ontwikkeld door engineers en wordt geproduceerd in een fabriek. Het wordt ook wel de verbeterde versie van Tadelakt genoemd, al vind ik dat niet geheel terecht omdat historie en bewezen gebruik zeker meetelt.

Betonstuc

Betonstuc heeft op zichzelf geen ontstaansgeschiedenis want het is een verzamelnaam van afwerkingsproducten met cement, additieven, kalk, pigmenten en/of hars. Omdat er geen vaste samenstelling is noem ik hier geen specifieke karaktereigenschappen. Betonstuc is hoe bovenstaande producten ook wel in de volksmond worden genoemd. Gewoon cement tegen een wand gesmeerd wordt ook wel eens betonstuc genoemd.

 

 

Handige vergelijkingstabel

 

PleisterWater bestendigFlexibel structuurOnderhoudUiterlijk
Beton Cire, microcement, microbeton✔️✔️LaagEigentijdse betonlook, industrieel. De textuur en het eventuele patroon is aanpasbaar tijdens het aanbrengen.
Tadelakt, Marokkaanse Stuc✔️✔️GemiddeldGlanzend en glad. D.m.v. het polijsten is de topstructuur zeer fijn waardoor een onmiskenbare glans ontstaat.
Mortex✔️✔️LaagOok dit uiterlijk is aanpasbaar, het uiterlijk is een mengvorm van beton, natuursteen en tadelakt.

Samenvattend

Je keuze voor een bepaald type pleister hangt af van je specifieke behoeften en esthetische voorkeuren. Of je nu gaat voor de natuurlijke uitstraling, glans of een warme uitstraling, je kunt erop vertrouwen dat elk van deze opties een unieke touch aan je interieur zal geven. Wil je gelijk aan de slag? Wij hebben naast pleister gereedschappen en componenten alleen de hoogste kwaliteit beton ciré in onze webshop omdat dit mijns inziens met afstand de beste afwerkingskeuze is.

Previous slide
Next slide

Succes met je keuze van een decoratieve pleister. Mocht je er niet uitkomen of onzeker zijn wat je moet kopen dan kun je me hier bellen of een berichtje sturen.

Groeten, Toine

Ook leuk om te lezen

Reviews over ons


Geweldige betonlook vloer via mijn klant Toine.

Jeroen Den Ridder Avatar Jeroen Den Ridder
5 april 2021


Laatst een workshop gehad bij Beton deluxe bv, het is een goed product en makkelijk aan te brengen. Ik heb het na afloop meteen besteld voor mijn eigen vloer.

Zoë De Rooij Avatar Zoë De Rooij
5 april 2021


SUPER AANRADER
Afgelopen week de oplevering van onze nieuwe Beton Cire vloer (kleur 22).
We zijn zeer enthousiast over de vloer en zeker ook over de vakkundige plaatsing en zeer correcte behandeling door Beton de Luxe. Geen vraag of extraatje was te veel.

Ruud ....... Avatar Ruud .......
5 april 2021


Goede service in levering en meedenken waar nodig. Producten zijn super en duidelijke omschrijving. Ook heb ik de workshop gevolgd waar duidelijk uitleg en tip en tricks werden gedeeld.
Enige punt ter verbetering: Hoeveelheid product is aan de krappe kant, mag ietsje meer zijn.

Roel Botteram Avatar Roel Botteram
5 april 2021


Goede ervaring tot dusver met Toine, mooi werk (douchehoek badkamer) geleverd en duidelijke planning.
Nadat we een stukje schade hadden gemaakt, is hij snel langs gekomen om dit te repareren.
Nieuw werk dus kan nog niks zeggen over hoe goed het waterdicht is, maar het ziet er prima uit

Piet Mollen Avatar Piet Mollen
5 april 2021