Beton De Luxe

Betonlook vloer zelf doen

[leestijd 2 minuten] Artikel bijgewerkt op 27 januari 2022.

zelf een betonlook makenWanneer u op zoek bent naar een mooie, praktische vloer voor in uw huis of bedrijf, denkt u dan ook eens aan betonlook vloeren. Een betonlook vloer zelf doen is een nieuwe trend. Stel uw vraag aan ons, onze microbeton expert geeft direct antwoord als u een e-mail stuurt naar contact@beton-deluxe.com of belt naar 013 – 2112823.

Microbeton is de hoogste kwaliteit woonbeton en eenvoudig in toepassing en beton cire onderhoud gaat snel. En Beton De Luxe coatings zijn zo kristalhelder en hard dat ze een betonnen vloer optimaal beschermen. De resin en coating wordt gebruikt door de professionele markt zoals stukadoors en vloerspecialisten. Maar ook doe het zelvers kunnen een micro beton cursus volgen en daarna direct zelf een betonlook maken.

Betonlookvloer zelf uitvoerenDe laatste jaren is de trend op het gebied van vloeren steeds meer terug gegaan naar basic, stijlvol, ruimtelijk en eenvoud. Een betonnen vloer, of een andere ondervloer met betonlook lagen erop, geeft een hele elegante sfeer aan ieder interieur. Een naadloze vloer over de gehele kamer geeft een ruimtelijk effect, ongeacht of deze groot of klein is. Trendy, goedkoop, mooi en praktisch in het onderhoud … dat kan met beton cire zelf aanbrengen.
Waarom kiezen voor betonlook vloer zelf doen en geen echte betonnen vloer? Het nieuwste van het nieuwste zijn metaal looks zoals ijzer en brons en roestkleuren. Er zijn vele beton ciré kleuren beschikbaar.

Betonnen vloeren hebben een rustige, strakke uitstraling en zijn een streling voor het oog. Maar helaas is niet iedere ruimte geschikt voor een echte betonvloer. Een goede, mooie gepolijste betonnen vloer is al gauw 10 cm dik en met zo’n verhoging kunnen deuren niet meer open en dicht. Soms is de ruimte te klein of is het draagvermogen van de ondervloer of vloer constructie niet groot genoeg.

Kampt u ook met een dergelijk probleem maar wilt u toch graag een prachtige, naadloze vloer? Beton de Luxe biedt nu de hoogste kwaliteit microbeton voor betonlook vloeren met betonvloer doe het zelf pakketten. Eventueel kan een Beton de Luxe expert u helpen met 1 of meer delen van de betonlook vloer of coatinglaag.

Betonlook vloer zelf doenWat is een betonlook vloer precies?
Een betonlook vloer kan als gietvloer maar beter nog als deze handmatig gesmeerd wordt. De millimeters dikke ambachtelijk aangebrachte microbeton lagen zien eruit als een dikke, robuuste betonlaag, maar het voelt comfortabel en warm aan.

Voor het creëren van een betonlook vloer wordt gebruikt gemaakt van het nieuwe materiaal microbeton. Dat is een doorontwikkeld type betoncire. Beton cire zelf aanbrengen is vrij eenvoudig. Desgewenst kunt u de fijne kneepjes leren in een beton cire workshop. Door de flexibiliteit van het materiaal kan het zelfs op hout worden aangebracht. Daarnaast is het slijtvast en dit maakt het dan ook een geliefde vloer in woningen, kantoren en winkels.

Waar wordt kwalitatief hoogstaande betonlook van gemaakt?
De vloeren van betonlook worden gemaakt van micro beton. Dit is een mengsel van beton met onder andere kunsthars wat als dunne laag op uw vloer gesmeert wordt. Naast dat deze vloer niet van een echte betonnen vloer is te onderscheiden, heeft het werken met microbeton behoorlijk wat voordelen. Het kan bijvoorbeeld al in laagdiktes van 2mm worden aangebracht. Dit betekend dat uw vloer niet zwaarder zal wegen als een gemiddelde tegelvloer.

Wij adviseren altijd om de vloer af te laten werken met de speciale waterdichte doorzichtige coating. Met toepassing van deze afwerk coating is het ook zeer goed mogelijk om woonbeton te gebruiken in natte ruimtes zoals bijvoorbeeld de betonlook badkamer. Ook bovenop vloer leidingen of het aanleggen van vloerverwarming is geen enkel probleem. Het materiaal laat zich zelfs uitstekend lenen als bepleistering op de wanden of woonmeubels zoals tafels en aanrechtbladen van betonlook.

Beton cire workshop

Hoe ziet een vloer van betonlook eruit?
Geen betonlook vloer is hetzelfde. Door de spaanslagen bij het aanbrengen en gladstrijken van de vloer ontstaan er verschillende structuur en kleurnuances. Dit maakt elke vloer uniek. Er zijn verschillende kleuren mogelijk. De specialisten van Beton De Luxe kunnen er zelfs een heel persoonlijk tintje aan geven door bijvoorbeeld een bedrijfslogo, familiewapen, een tekst of een door uzelf ontworpen patroon in aan te brengen.

Ook op het gebied van geluidsdemping, antislip-gradatie, glans en oppervlaktestructuur zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. De specialisten van Beton De Luxe helpen u graag bij het bepalen van welke betonlookvloer voor uw situatie, individuele smaak en stijl het meest geschikt is. Daarnaast zijn deze trendy, moderne en stijlvolle betonlooks ook nog eens antistatisch, anti allergieën en brandveilig.

Voordelen van een betonlook vloer zelf doen
Het is niet moeilijk en daarnaast heeft u voor een klein bedrag een erg luxe vloerafwerking. Indien u niet zeker weet of u dit zelf kan doen: Beton de Luxe biedt special daarvoor een workshop beton cire. In 1 dagdeel en voor slechts 50 euro wordt u geinformeerd over de mogelijkheden en leert u zelf de technieken om een betonvloer aan te brengen. Wilt u de betonlook vloer toch niet zelf doen? Beton De Luxe specialiseert in het plaatsen van betonlook vloeren.

Ook leuk om te lezen

Reviews over ons


Geweldige betonlook vloer via mijn klant Toine.

Jeroen Den Ridder Avatar Jeroen Den Ridder
5 april 2021


Laatst een workshop gehad bij Beton deluxe bv, het is een goed product en makkelijk aan te brengen. Ik heb het na afloop meteen besteld voor mijn eigen vloer.

Zoë De Rooij Avatar Zoë De Rooij
5 april 2021


SUPER AANRADER
Afgelopen week de oplevering van onze nieuwe Beton Cire vloer (kleur 22).
We zijn zeer enthousiast over de vloer en zeker ook over de vakkundige plaatsing en zeer correcte behandeling door Beton de Luxe. Geen vraag of extraatje was te veel.

Ruud ....... Avatar Ruud .......
5 april 2021


Goede service in levering en meedenken waar nodig. Producten zijn super en duidelijke omschrijving. Ook heb ik de workshop gevolgd waar duidelijk uitleg en tip en tricks werden gedeeld.
Enige punt ter verbetering: Hoeveelheid product is aan de krappe kant, mag ietsje meer zijn.

Roel Botteram Avatar Roel Botteram
5 april 2021


Goede ervaring tot dusver met Toine, mooi werk (douchehoek badkamer) geleverd en duidelijke planning.
Nadat we een stukje schade hadden gemaakt, is hij snel langs gekomen om dit te repareren.
Nieuw werk dus kan nog niks zeggen over hoe goed het waterdicht is, maar het ziet er prima uit

Piet Mollen Avatar Piet Mollen
5 april 2021