Beton De Luxe

Een betonlook muur is een organische wand

Beton Ciré badkamer muur

[leestijd 3 minuten] Artikel bijgewerkt op 26 maart 2022.

Een muur met een betonlook is elegant én praktisch

Een betonlook muur, het klinkt als een gewaagd onderdeel van een interieur. Voor veel mensen zijn betonlooks ongebruikelijke ontwerpoplossingen. Toch ziet een interieur met betonnen muren er indrukwekkend uit. Meestal wordt beton ciré gekozen voor betonlook muren omdat dit materiaal duurzaam is en tevens echt als beton eruit ziet en ook zo voelt.

Beton is veelzijdig voor zowel constructie mogelijkheden als voor het uiterlijk. Het heeft een unieke textuur en dat voel je ook, het is aangenaam om aan te raken. Het grootste pluspunt is dat betonlooks in vele kleuren beschikbaar zijn.

In vroegere tijden was beton met de bijbehorende betonlooks een materiaal wat puur om de sterke en betaalbare constructie eigenschappen werd ingezet. Pas in latere tijden werden de industriële looks zeer populair. Er is een toenemende vraag naar industriële en minimalistische interieurs, betonlooks worden nu wel bewust als stijlitem gebruikt.

Tot voor kort zagen we betonlook muren alleen bij luxueuze woningen en bedrijfspanden. Interieurarchitecten weten al langer de weg naar beton ciré te vinden, doe-het-zelvers nu ook. Tegenwoordig zijn betonlooks haalbaar en betaalbaar voor iedereen die een bijzonder interieur wenst.

Beton ciré muur planken
Een beton ciré muur oogt en voelt robuust, de combinatie met hout is fantastisch.

Wil je advies voor een betonlook muur in jouw woning of bedrijf?  Email een foto van de kamer(s) waarin je een betonlook wilt (foto’s met een smartphone zijn toereikend).

Een muur van beton is grof, koud of saai?

Veel mensen kennen beton inderdaad als grof, koud en saai, zo is het ook vaak ingezet. Maar met de juiste aanpak is een betonlook vergelijkbaar met de luxe van natuursteen. Een slim ontwerp maakt gebruik van de unieke eigenschappen en legt het accent op de decoratieve waarde.

Betonlooks zijn er in vele smaken, we maken deze originele muren in kantoorruimten, woonkamers, slaapkamers, badkamers, wc’s en keukens. Het beste materiaal om een betonlook te maken is beton ciré. Dit materiaal is veelzijdig en wij zullen verder in dit artikel een aantal zeer goede redenen geven waarom een betonnen muur in een ontwerp niet alleen mooi maar ook praktisch is.

Betaalbaar én beschikbaar

Beton ciré is een betaalbaar en beschikbaar materiaal, ook in deze tijden dat de kosten van bouwmaterialen de pan uitrijzen. Wanneer je een betonlook muur wilt, is geen grote financiële investering noodzakelijk. Beton ciré is niet alleen betaalbaar maar heeft ook een uitstekende slijtvastheid waardoor een betonlook muur vele jaren meegaat.

Omdat het een hard materiaal is, kan het gecombineerd worden met muurverwarming en design radiatoren. Zeker zo belangrijk is dat het zeer geschikt is voor woonaccessoires: houten muurelementen, schilderijen en sculpturen kunnen goed bevestigd worden. Het eindresultaat is eigenlijk altijd inspirerend en indrukwekkend.

Voordelen van een beton ciré muur:

 • Unieke beton structuur;
 • Mogelijk in vele kleuren;
 • Duurzaam
 • Ruimtelijk effect, geen voegen;
 • Mogelijk op muren van cement, tegels, gips, mdf en natuursteen;
 • Vuil en water afstotend;
 • Hardheid, zware muurelementen kunnen;
 • Te plaatsen door profesionals of doe-het-zelvers.

Nadelen van een beton ciré muur:

 • Niet geschikt voor flexibele muren;
 • Beperkte geluidsisolatie;
 • Keihard, bij extreem gebruik is krasvorming mogelijk.
Beton Ciré woonkamer muur
Een betonlook muur in een woonkamer

Offerte

Wil je een richtprijs voor een betonlook muur? Stel je vraag. Laat ajb weten of je een prijs wilt waarbij wij de beton ciré leveren welke je dan zelf aanbrengt of dat wij het geheel verzorgen. 

Wat kost een betonlook vloer?

Voor alle producten zijn er diverse aanbieders. Onderstaande indicaties betreft prijzen van doe-het-zelf producten met een goede tot geweldige kwaliteit. Hoe ruwer of instabieler de ondergrond is, hoe meer werk nodig is om deze te prepareren. Goede voorbereiding is noodzakelijk om het risico op scheurvorming te minimaliseren.

Vloer soort Prijs per M2 bij zelf aanbrengen Prijs per M2 bij uitbesteden
Betonlook vloer met verf EUR 21 EUR 42
Betonlook gietvloer EUR 41 EUR 85
Betonlook beton ciré vloer EUR 37 EUR 79
Let op: dit zijn prijsindicaties, de staat van de ondergrond bepaalt grotendeels de hoeveelheid benodigde materiaal.

Gelukkige combinaties

Een harmonieus interieur bestaat uit goede combinaties van materialen én kleuren. Bijvoorbeeld – voor materialen: esthetisch een betonlook samen met de warmte van hout, of meer emotioneel gericht de sterkte van beton accentueren met glazen elementen. Als kleurvoorbeeld: antraciet met groen en lichtgrijs met paars. Er zijn vele leuke manieren om het interieur te maken en tegelijkertijd in balans te brengen!

Beton werkt met zowel hout, metaal, glas, leder en andere stoffen. De warmte van het hout brengt beton in evenwicht. De combinatie met geroeste of chromen metalen geven een industrieel effect. Het gladde oppervlak van het glas accentueert de textuur van beton ciré. Zowel zachte stoffen als leder bieden veel ontwerpmogelijkheden in combinatie met beton ciré. Probeer en varieer!

Betonlook showroom

Maak een afspraak voor een showroom bezoek als je betonlooks wilt zien en voelen.

Voorbeelden van betonlook muren

Ook leuk om te lezen

Reviews over ons


Geweldige betonlook vloer via mijn klant Toine.

Jeroen Den Ridder Avatar Jeroen Den Ridder
5 april 2021


Laatst een workshop gehad bij Beton deluxe bv, het is een goed product en makkelijk aan te brengen. Ik heb het na afloop meteen besteld voor mijn eigen vloer.

Zoë De Rooij Avatar Zoë De Rooij
5 april 2021


SUPER AANRADER
Afgelopen week de oplevering van onze nieuwe Beton Cire vloer (kleur 22).
We zijn zeer enthousiast over de vloer en zeker ook over de vakkundige plaatsing en zeer correcte behandeling door Beton de Luxe. Geen vraag of extraatje was te veel.

Ruud ....... Avatar Ruud .......
5 april 2021


Goede service in levering en meedenken waar nodig. Producten zijn super en duidelijke omschrijving. Ook heb ik de workshop gevolgd waar duidelijk uitleg en tip en tricks werden gedeeld.
Enige punt ter verbetering: Hoeveelheid product is aan de krappe kant, mag ietsje meer zijn.

Roel Botteram Avatar Roel Botteram
5 april 2021


Goede ervaring tot dusver met Toine, mooi werk (douchehoek badkamer) geleverd en duidelijke planning.
Nadat we een stukje schade hadden gemaakt, is hij snel langs gekomen om dit te repareren.
Nieuw werk dus kan nog niks zeggen over hoe goed het waterdicht is, maar het ziet er prima uit

Piet Mollen Avatar Piet Mollen
5 april 2021