Beton Cire onderhoud

Beton Cire onderhoud en gebruiksadvies.

onderhoud van beton cireBeton cire en microbeton zijn sterke en harde materialen, geschikt voor vele verschillende doeleinden. De betonmortel welke wij gebruiken voor de betonlook wordt met grote zorg gemengd, gesmeerd en gecoat. Beton cire is een elegant eindproduct maar vraagt wel periodiek onderhoud om het mooi te houden. Zeker een betonlook vloer krijgt belasting en vraagt onderhoud.

Toch zijn er enkele punten waarmee rekening gehouden dient te worden

  • Geef de coating de tijd om uit te harden alvorens het beton cire in gebruik te nemen;
  • Verwijder vuil (steentjes, zand, etc) om krasvorming in het beton ciré te voorkomen;
  • Verwijder vocht (frisdrank, wijn, water, etc) direct om inwerking te voorkomen;
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloorhoudende producten;
  • Gebruik geen allesreinigers met een hoge PH-waarde zoals antikal, chloor & ammoniak;
  • Gebruik wel lauw water en neutrale schoonmaakmiddelen.

Wilt u meer weten? Bel naar 013 – 2112823 of stuur een e-mail naar contact@beton-deluxe.com.
Of kijk naar onze info op Google Maps.

Dagelijkse reiniging
Door de hoogwaardige bescherming laag waarmee wij het product afwerken is het dagelijks reinigen en onderhoud van uw beton cire product heel gemakkelijk en snel. Stofzuigen en met een vochtige, lauwwarme doek afnemen is in de meeste gevallen al voldoende. Een betonlook badkamer vaart wel bij een goede ontluchting.

schoonmaken van beton cireVerhitten van beton cire
De vuil werende coating laag beschermt het beton cire ook tegen hitte. Toch kan het plaatsen van hete voorwerpen (zoals een pan van het vuur) direct op het betonlook oppervlakte voor verkleuringen of haarscheurtjes zorgen. Gebruikt u daarom altijd een onderzetter.

Beschadigd beton cire
Als u ziet dat het beton cire beschadigd is dan moet dit snel worden hersteld. Bij beschadigingen bestaat de kans op inwerking van vuil en vocht.  Voorkom onherstelbare schade aan de structuur en kleurtint door het z.s.m. te herstellen.

Onderhoud beton cire vloer
Nabehandeling van betonlook vloeren is nodig omdat er in de loop der tijd slijtage optreedt. Afhankelijk van de intensiteit van  gebruik van de vloer moet de vloer eens in de paar maanden behandeld worden. De vloer moet dan eerst goed gereinigd worden en vervolgens moet er een nieuwe waslaag aangebracht worden.

Neem bij twijfel contact op zodat  wij u direct kunnen adviseren.

gebruiksadvies beton cireOnderhoud beton cire aanrechtblad
Afhankelijk van de gebruiksintensiteit zal het beton cire aanrechtblad om de paar jaar onderhouden moeten worden. Vraag hiervoor advies van een specialist. In het algemeen dient het keukenblad eerst licht opgeschuurd te worden. Hierna kan een nieuwe coating laag worden aangebracht.

Onderhoud beton cire badkamer
Afhankelijk van de intensiteit van  gebruik van de badkamer is halfjaarlijks onderhoud te adviseren. Zorg ervoor dat u niet wacht tot de slijtage of de beschadigingen al zijn ingetreden. Voorkomen is beter dan genezen. Licht opschuren van beton cire en vervolgens een nieuwe coating laag aanbrengen is in de meeste gevallen toereikend.